Suomi kukkii

Luonto alkaa olla jo kukassaan täällä etelä-Suomessa. Me foodylaiset ollemme olleet ihan hulluina hortaversoihin koko kevään ajan. Mustikan kaunis kukinta herätti meidät tulevaan marjakauteen.  Nyt odotammekin vesi kielellä tulevaa satoa.

Suomen luonto tarjoaa erilaista villiruokaa pitkin kasvukautta. Jokaiselle kuukaudelle on luvassa maittavia superfoodeja. Keväästä ja alkukesästä nautimme kasviversoista ja kesän edetessä pitkälle syksyyn painottuvat varttuneet kasvit, niiden kukinnot ja siemenet sekä marjat ja sienet.

Nyt alkukesän aikana, ennen marjojen kypsymistä, on aika käyttää varastoidut pakkasmarjat ja marjajauheet. Annamme teille keittiömme marjaisat ohjeet inspiraatioksi.

Aamun energisoiva tuorepuuro

Tuorepuuroa voi muokata mieleisekseen sen mukaan mitä kaapista löytyy, ja mitä aineksia keho tuntuu tarvitsevan juuri nyt. Mustikkaisessa tuorepuurossamme on kaurahiutaleita, omatekoista mustikkamehua, luonnonjugurttia, mustikoita ja mustikkajauhetta. Lisäsimme ennen tarjoilua puuron päälle tyrnijauhetta, mansikoita ja pihapiiristä poimittuja ketunleivän kukkia.

Tuorepuuron ohje = 1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + maut + yön yli tekeytyminen jääkaapissa.

Tuorepuuro

 

Maittava välipalamoothie

Smoothie

Smoothien teko käy vielä helpommin. Smoothie koostuu vadelmista, marjamehusta, banaanista ja mustikkajauheesta. Emme tällä kertaa boostanneet smoothieta, koska se sisältää jo aimo annoksen ravinteikkaita villejä marjoja Suomen luonnosta.

Smoothien ohje

= 1 dl marjoja

+ 1 dl nestettä

+ sidosta

+ mausta ja boostaa halutessasi luonnonantimilla

Kesäpäivien jäätelö

Kesä ei ole mitään ilman jäätelöä. Ei ainakaan meillä! Jäätelö on helppo tehdä itse ja marjajauheet sopivat mainiosti antamaan makua. Maistuva jäätelö syntyy mustikka- ja lakritsijauheesta. Nam. Löysimme kesäisen reseptin Wellberries -blogin arkistosta.

Jäätelö

Jäätelön ohje = 2 banaania + 2 rkl jugurttia + mieleiset makuaineet.

Marjainen iltapalajugurtti

Marjat ja marjajauheet sopivat hyvässä sovussa jugurttiin. Miksaa lempimarjasi yhdessä marjajauheiden kanssa. Me inspiroiduimme luonnonvadelmasta luonnonjugurtin kanssa mustikka- ja tyrnijauhesilmällä.

Jugurtti

Jugurtin ohje = 1 dl jugurttia + marjoja + siemeniä tai jauheita mielesi mukaan

Nordic Gusto haluaa tarjota suomalaisia luonnontuotteita Suomeen ja maailmalle

Nordic Gusto on vuonna 2015 perustettu suomalainen luonnontuotealan yritys, joka haluaa tarjota puhtaita ja elämänlaatua parantavia tuotteita kuten puhtaita marjoja, sieniä, yrttejä ja ennenkaikkea makuelämyksiä. Tutustu tuotteisiin Forest Foodyn markkinapaikassa.