Naavisemo

Vihertiipertti/Naavisemo

Naavisemo

Naavisemon taustalla toimii luonnontuotealan moniosaaja Tanja Ijäs. Naavisemo järjestää keruu- ja luontopalveluja sekä villivihannes- ja sienikursseja pääasiassa Oulun talousalueella. Vihertiipertin luonnontuotteet ovat myös Tanjan käsialaa.

“Ikuinen opiskelija”

Tanjalla on kauppasieni- ja keruutuoteneuvojan sekä puutarhurin ja luonnonvaratuottajan tutkinnot. Tällä hetkellä hän opiskelee luonnonvara-alan ammattitutkintoa Kajaanissa. Tanja kuvaa itseäänIkuiseksi opiskelijaksi, joka sairaanhoitajan työuran jälkeen keskittyy luontoon ja kasveihin – sieltä saatavaan kaikinpuoliseen hyvinvointiin.”

Keruupalvelu

Tanjalle luonnontuotealan kiinnostus on alkanut sienistä, jotka ovat olleet aina hänen intohimon kohteena. Tanja poimii pääasiallisesti nokkosta, mesiangervoa, horsmaa, koivua, kuusenkerkkää ja sieniä. Tarpeen mukaan myös muita luonnonantimia.

Luonnontuotteet 

Vihertiipertin nimissä hän myy luonnontuotteita, kuten ihania koivunlehtisaunapusseja, mahlaa, siirappeja, yrttisuolaa, mausteöljyä ja teetä.

Luontopalvelut, villivihannes- ja sienikurssit 

Tanja jakaa syvää osaamistaan luonnontuotealalla järjestämällä luontopalveluja ja villivihannes- ja sienikursseja Oulun seudulla kaikille halukkaille.

Tanja kerää villikasvit luonnosta kestävästi ja asianmukaisesti.

”Njávešeatni (Njávežan, Naavisemo) auringon puoleisen maan, lämmön ja hyvän haltija. Hänen valtakautensa ulottuu kevätpäiväntasauksen orastavasta valosta läpi aurinkoisen kesän aina syyspäiväntasaukseen asti. Hän on elämän äiti suojellessaan pölyttäviä hyönteisiä, päiväperhosia ja kukkakärpäsiä, jotka pölyttävät hillan kukat. Hän on myös hyvien henkien ja kesyjen porojen suojelija.”

Osta Naavisemon tuotteita ja palveluja.