3 + 1 tapaa käyttää marjajauheita

Tässä blogikirjoituksessa inspiroidumme marjajauheista ja tavoista rikastaa ruokavaliota suomalaisilla luonnonantimilla. Etsimme arjessamme jatkuvasti uusia tapoja käyttää suomalaisia luonnonantimia ja niistä tärkeimpinä aarteina pidämme marjoja. Marjajauheet ovat helpoin tapa käyttää marjoja – säilyvät pitkään kuivavarastossa ja ovat aina mukana retkellä sekä mökillä. Esittelemme 3 + 1 tapaa käyttää marjajauheita. Lähde mukaamme inspiroitumaan!

 

 

Suomi kukkii

Luonto alkaa olla jo kukassaan täällä etelä-Suomessa. Me foodylaiset ollemme olleet ihan hulluina hortaversoihin koko kevään ajan. Mustikan kaunis kukinta herätti meidät tulevaan marjakauteen. Nyt odotammekin vesi kielellä tulevaa satoa. Blogissa inspiroimme 3 + 1 tapaa käyttää marjajauheita ja rikastaa ruokavaliota suomalaisilla luonnonantimilla.

Suomen luonto tarjoaa erilaista villiruokaa pitkin kasvukautta. Jokaiselle kuukaudelle on luvassa maittavia superfoodeja. Keväästä ja alkukesästä nautimme kasviversoista ja kesän edetessä pitkälle syksyyn painottuvat varttuneet kasvit, niiden kukinnot ja siemenet sekä marjat ja sienet.

Nyt alkukesän aikana, ennen marjojen kypsymistä, on aika käyttää varastoidut pakkasmarjat ja marjajauheet. Annamme teille keittiömme marjaisat ohjeet inspiraatioksi.

 

 

Aamun energisoiva tuorepuuro marjajauheen kera

Tuorepuuroa voi muokata mieleisekseen sen mukaan mitä kaapista löytyy, ja mitä aineksia keho tuntuu tarvitsevan juuri nyt. Mustikkaisessa tuorepuurossamme on kaurahiutaleita, omatekoista mustikkamehua, luonnonjugurttia, mustikoita ja mustikkajauhetta. Lisäsimme ennen tarjoilua puuron päälle tyrnijauhetta, mansikoita ja pihapiiristä poimittuja ketunleivän kukkia.

 

 

Tuorepuuron ohje = 1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + maut + yön yli tekeytyminen jääkaapissa.

 

 

Tuorepuuro

 

 

Maittava marjaisa välipalamoothie

Smoothie

Smoothien teko käy vielä helpommin. Smoothie koostuu vadelmista, marjamehusta, banaanista ja mustikkajauheesta. Emme tällä kertaa boostanneet smoothieta, koska se sisältää jo aimo annoksen ravinteikkaita villejä marjoja Suomen luonnosta.

 

 

Smoothien ohje

= 1 dl marjoja

+ 1 dl nestettä

+ sidosta

+ mausta ja boostaa halutessasi luonnonantimilla

 

Kesäpäivien marjajäätelö

Kesä ei ole mitään ilman jäätelöä. Ei ainakaan meillä! Jäätelö on helppo tehdä itse ja marjajauheet sopivat mainiosti antamaan makua. Maistuva jäätelö syntyy mustikka- ja lakritsijauheesta. Nam. Löysimme kesäisen reseptin Wellberries -blogin arkistosta.

 

Kesäpäivien marjajäätelö

 

 

Jäätelön ohje = 2 banaania + 2 rkl jugurttia + mieleiset makuaineet.

 

Marjainen iltapalajugurtti

Marjat ja marjajauheet sopivat hyvässä sovussa jugurttiin. Miksaa lempimarjasi yhdessä marjajauheiden kanssa. Me inspiroiduimme luonnonvadelmasta luonnonjugurtin kanssa mustikka- ja tyrnijauhesilmällä.

 

 

Marjainen iltapalajugurtti

 

 

Jugurtin ohje = 1 dl jugurttia + marjoja + siemeniä tai jauheita mielesi mukaan

 

Kuivatut marjat, marjajauheet ja marjatuotteet voit tilata kotiisi Forest Foodyn markkinapaikasta.

Jaa oma marjaisa reseptisi somessa ja täggää Instagramissa @forestfoody, ja Facebookissa @ForestFoody jakaaksesi maittavan reseptisi muille Forest Foodyn yhteisössä.

 

Toivottavasti löysitte ainakin yhden uuden tavan käyttää marjajauheita ja samalla rikastaa ruokavaliota suomalaisilla luonnonantimilla.

Foodyt