Ladataan...

Hei! Olemme Sanna ja Jenni, Kainuussa kasvaneet ja Napapiirillä opiskelleet ystävykset, jotka rakastavat Suomen luontoa sekä sen tarjoamaa yltäkylläisyyttä. Olemme olleet ystäviä lapsesta lähtien sekä jakaneet elämän kirjoa erilaisuuksinemme ja samankaltaisuuksinemme. Yhdessä luomme hyvän tasapainon. Uskomme ystävyyteen ja yhteistyön voimaan sekä nautimme hyvästä, omannäköisestä elämästä. Meille terveellinen elämäntapa löytyy kehon ja mielen balanssista. Elämästä pitää…

Ladataan...
maalis 9

Helmivene

Virpi Grönroosille maan, luonnon, eläinten ja kasvien kunnioittaminen on tärkeää kaikessa toiminnassa. Virpi kerää kasveja syntykunnaltaan Sauvosta sekä omalta tontiltaan Paraisilta. Suvun perimätietoa ja osaamista Virpillä on poimijakoulutusta sekä osaamista, joka on saatu itse opiskellen sekä suvun perittynä tietona. Jo pienenä hän on oppinut kunnioittamaan luontoa, jolloin hänelle opetettiin, miten kukkia kerätään maljakkoon: “jos on paljon…

Ladataan...

Suomalaisilla luonnonantimilla saat menuusi ripauksen villeyttä. Forest Foodyn yhteisön jakamat reseptit ovat herkullisia sellaisinaan tai voit nauttia ateriakokonaisuuden pitkän kaavan mukaan hyvässä seurassa. Kuusenkerkkäsiirapilla maustettu juhlajuoma. Sekoita hieman kuusenkerkkäsiirappia kuplivan sekaan ja saat raikasta juhlajuomaa.⠀ Katajainen suppilovahvero-mustatorvisienikeitto⠀ (Resepti: Paula Ylä-Hokkala)⠀ 50 g kuivattuja suppilovahveroita⠀ 10 g kuivattuja mustatorvisieniä⠀ 1 rkl voita tai öljyä⠀ 1 iso…

Ladataan...

Tuntuuko olosi joskus väsyneeltä ja arki uuvuttaa? Keho ja mieli kaipaavat aika ajoin puhdistuskuuria, joka voi tuoda uutta energiaa arjen askareisiin. Mitä me yrttinaiset teemme, kun olo ja mieli on väsynyt. Tukeudumme kansanperinteen neuvoihin ja suuntaamme lähiluontoon eheytymään sekä keräämään puhdistavia villikasveja keittiöömme. Perinteisesti puhdistavana pidetyt villikasvit Puhdistamme mielemme luonnossa kävelemällä ja keräämällä samalla villikasveja.…

Ladataan...

Suomi täyttyy luonnonkukista keskikesän aikaan. Väriloisto ja huumaavaa tuoksu ympäröi metsässä, tienpientareilla, niemennotkoissa ja niityillä. Kukat ovat osa Suomen kaunista suvea. Luonnonkukkia käytetään kodin ja pihapiirin koristamiseen tai solmien kukkaseppele kaunistamaan asukokonaisuutta. Villikukkia käytetään perinteisesti rohdoskäytössä ja osa luonnonkukista on myös syötäviä. Syötävistä luonnonkukista loihdit villimmät ateriat ja kukkia voi käyttää myös kattauksen syötäväksi koristeeksi.…

Ladataan...

Kerro, että välitit Suomen luonnon inspiroimana Kevään ja kesän ihanan juhlakauden aloittaa äitienpäivä. Miten muistaisit äitiä, isovanhempaa tai puolisoa kertomalla, miten tärkeä hän sinulle on? Mitä antaisit lahjaksi rakkaallesi, perheen jäsenelle, ystävälle tai tuoreelle avioparille tärkeänä päivänä? Miten onnistuisit tekemään yhteisestä juhlapäivästä ainutlaatuisen? Tai mitä eväitä haluat antaa vastavalmistuneelle elämään? Lahja on tärkeä viesti välittämisestä,…

Ladataan...

Uudenvuodenlupauksia, hyvinvointia ja villiruokaa Teitkö lupauksia uudelle vuodelle? Liittyykö uudenvuodenlupaukseesi hyvinvointi, terveellinen ruokavalio, ekologinen ja kestävä elämäntapa tai talous?       Hyvää uutta vuotta! Tammikuu on jo puolessa välissä ja päivä pitenee hurjaa vauhtia, on aika uusien unelmien ja kevään odotuksen. Me Forest Foodyssa odotamme innolla luonnon heräämistä ja villiruoan kasvukauden lähenemistä. Monelle vuodenvaihde…

Ladataan...

Hyvää oloa talven aikaan Luonnon vaipuessa lepoon myös syömämme lähiruoka muuttaa muotoaan tuoreesta kesällä varastoihimme kerättyihin luonnon aarteisiin. Myös mielemme ja kehomme kaipaa lämmikettä. Talveen kuuluvat pakkaset, pimeys ja kirpsakat aamut. Jokainen meistä tunnistaa varmasti itsessään kaipuun viltin alle ja kiivaasti etsivän villisukkia jalkaansa. Me suomalaiset osaamme hyggeillä. Miten me sen teemme?        Hyggeily…

Ladataan...

Perinnetieto elää muistoissa Villiruoan käytön perinnetieto on meille opetettu kokemus sekä tieto luonnosta ja sen antimista. Jokaiselle luonnonantimelle löytyy tarinansa, lempinimensä ja käyttötarkoituksensa jo eri kulttuurien muinaisista ajoista lähtien. Useat luonnonantimet tarjoavat myös ravinnerikasta ravintoa. Tiesitkö, että Suomen kansallismaisemaan ja jokaisen suomalaisen elämään kuuluva koivu, tuo hyvyyttä, puhtautta, valkeutta. Suojaa antava koivu, on ollut ennen vanhaan…

Ladataan...

Villiruokaa luonnosta lautaselle Kävimme keväällä Hortoilu.fi -sivuston ylläpitäjien Jouko ja Raija Kivimetsän Luonnonkasveista lisäansioita -hortatuotekoulutuksen, joka syvensi tietoamme Suomen luonnon arvokkaista villivihanneksista ja –yrteistä sekä villiruoan tuotteistamisesta. Lähdimme kurssilta taskussa villikasvien poimijakortti ja mieli täynnä ideoita Forest Foodyn markkinapaikkaan. Palaan keväiseen blogikirjoitukseen, joka tarjoaa muistilistan tarvittavista varusteista villiruokaretkelle. Lue ja poimi muistilista itsellesi luontoretkeen valmistautumista varten.…

Ladataan...

Suomi kukkii Luonto alkaa olla jo kukassaan täällä etelä-Suomessa. Me foodylaiset ollemme olleet ihan hulluina hortaversoihin koko kevään ajan. Mustikan kaunis kukinta herätti meidät tulevaan marjakauteen.  Nyt odotammekin vesi kielellä tulevaa satoa. Suomen luonto tarjoaa erilaista villiruokaa pitkin kasvukautta. Jokaiselle kuukaudelle on luvassa maittavia superfoodeja. Keväästä ja alkukesästä nautimme kasviversoista ja kesän edetessä pitkälle syksyyn…