Ihana kevät on jo tuloillaan, vaikka lumi peittää vielä maan. Kevään tulo tarkoittaa sitä, että Suomen luonnon aarreaitta on pian taas auki ja tarjoaa meille aarteitaan, kuten villiruokaa; villiyrttejä, luonnonmarjoja ja -sieniä.

Haluamme nostaa Suomen luonnon aarreaitan tällä kertaa blogimme aiheeksi ja kertoa, miten voit rikastuttaa elämääsi villiruoalla ja luonnontuotteilla.

 

Miksi kotimaiset luonnontuotteet ja villiruoka tulisi kuulua elämäntapoihimme?

Lista kotimaisten luonnonantimien ja luonnontuotteiden puolesta puhumiseksi on onneksi pitkä. Suomen luonnon aarreaitan tarjoamat aarteet rikastuttavat elämääsi monin eri tavoin:

  • Villiruoka ovat terveellistä ja kotimaista lähiruokaa luonnosta
  • Luonnonantimien kerääminen vie sinut luonnon helmaan rentoutumaan ja oppimaan
  • Luonnonantimien käyttäminen omassa taloudessa on ekologinen tapa kuluttaa ja mahdollistaa oman toiminnan suhteuttamisen luonnon kestokyvyn kanssa

 

 

Terveellistä ja kotimaista lähiruokaa luonnosta 

Suomen luonnon aarreaitan kunnioittaminen ja vastuullinen käyttäminen on ollut kovin tuttua suomalaisille kautta aikojen. Jaamme oppimme sukupolvelta toiselle kansanperinteenä. Villiruoka on kotimaisen luonnon satoa ja on jokaisen saatavilla, usean antimen kuuluessa jokamiehenoikeuksiin. Parhaimmillaan voit poimia yrtit, sienet ja marjat keittiöösi suoraan jopa oman pihan antimena. Siitä ei ruoka paljoa lähempää löydy!

Villiyrtit ja -vihannekset sopivat monenlaiseen ruokaan kasvislisänä sekä teeksi ja koristeeksi. Aikaisemmassa blogissamme kirjoitimme luonnonkukkien käyttötavoista. Luonnonmarjat ja -sienet taasen sopivat moninaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan, josta kirjoitimme blogissamme helppoja tapoja käyttää marjajauheita.

Villiyrttien ekologinen jalanjälki on pieni. Lisäksi voit itse keräämällä vaikuttaa jalanjäljen suuruuteen. Ostaessasi kotimaista villiruokaa ja luontoperäisiä tuotteita suoraan kerääjältä tai tuottajalta niiden kestävyyden ja alkuperän jäljitettävyys ja tarkistaminen on helppoa, koska kaupankäynti Forest Foodyssa käydään ilman välikäsiä.

Opi keräämään omat villiyrtit tai tilaa villiruoka suoraan kerääjiltä ja tuottajilta. Herkullisin villiyrttikausi alkaa toukokuussa ja tuotteita on saatavilla ympäri vuoden!

 

 

 

Virkistävää oleilua luonnossa 

Metsät ovat yksi maailman isoimmista hiilinieluista ja biodiversiteetin kehdoista yhdessä merten kanssa. Metsät ja luonto tarjoavat myös ravintoa, raaka-aineita ja hyvää oloa.

Villiruoan kerääminen vie sinut oppipolulle Suomen luontoon. Jokainen keräilyretki opettaa sinulle arvokasta tietoa luonnosta ja antamista sekä antaa sinulle virkistävän hetken luonnon helmassa.

Luonnosta keräämäsi ruoan ja luonnonantimien lisäksi saat luonnossa oleilusta aimo annoksen tukea hyvinvointia ja rentoutusta.

Haluatko oppia keräämään villiyrttejä? Näin pääset alkuun; opit & kirjat  ja kurssit & retket.

 

 

 

Kohti kestävää elämäntapaa

Haluaisitko suhteuttaa omaa toimintaa ja kulutusta luonnon kestokyvyn kanssa ja vaikuttaa ekologiseen jalan- ja kädenjälkeesi? Uskoisimme, että jokainen meistä haluaisi vaikuttaa omilla kulutustottumuksillaan maapallomme tilaan ja löytää helppoja ratkaisuja kestävämpään elämäntapaan. Forest Foodyn tarina sai alkunsa arvoistamme kunnioittaa vastuullista ja luonnonmukaista elämää sekä käyttää kotimaisia luonnonantimia ja -tuotteita mahdollisimman paljon elämässämme, joten uskomme vahvasti, että Suomen luonto tarjoaa keinoja kohti kestävämpään elämäntapaan.

Kotimaisten luonnontuotteiden ja villiruoan käyttö on ekologinen tapa kuluttaa. Luonnonmateriaalit ja -antimet ovat läheltä kerättyjä – mahdollisesti jopa takapihaltasi! Niiden tuottamiseen ei ole tarvinnut käyttää tuotantopanoksia tai mies/naisvoimaa – luonto hoitaa sen puolestamme <3 Luonnonantimia kerätessä täytyy osata ottaa huomioon luonnon kestokyky ja kerätä vain omaan käyttöön raaka-aineita, joita on tarjolla runsaasti eikä niiden kerääminen aiheuta luonnon tasapainolle haittaa.

Kotimaisten luonnon raaka-aineiden käyttö ei rajoitu vain villiruokaan, vaan voit lisätä niitä kokonaisvaltaisesti ekologiseksi elämäntavaksi suosimalla kotimaisia luonnon raaka-aineita, niin keittiössä, kuin muissa tuotteissa. Tiesitkö, että Suomen luonto ja sen tarjoamat materiaalit inspiroivat muun muassa koruntekijöitä? Käytä kotimaisia luonnontuotteita myös kotonasi ja kauneudenhoidossa.

 

 

 

Astu meidän kanssa Suomen luonnon aarreaittaan ja oppipolulle käyttämään luonnonantimia lautasella kuin luonnonmukaisen elämän rakennusaineina. Olemme koonneet teille Suomen luonnon aarreaitan osoitteeseen www.forestfoody.fi.

 

Aurinkoista kevättä toivotellen,

Foodyt

 

 

Forest Foodyn markkinapaikka on Suomen luonnon aarreaitta täynnä kotimaisten luonnon raaka-aineiden, tuotteiden sekä palvelujen tarjoajia. 

www.forestfoody.fi

Forest Foodyn markkinapaikka