Tervehdys Forest Foodysta! Haluamme kertoa Forest Foodyn markkinapaikan tarinan Forest Foodyn markkinapaikan tarina alkoi meidän Forest Foodyn perustajien, kahden ystävän Jenni ja Sannan, visiosta Suomen metsien aarteiden näkyvyydestä digitaalisessa maailmassa. Me perustajat olemme Kainuussa kasvaneet ja Napapiirillä opiskelleet ystävykset, jotka rakastavat Suomen luontoa sekä sen tarjoamaa aarreaittaa. Meille terveellinen elämäntapa löytyy kehon ja mielen tasapainosta.…
Ihana kevät on jo tuloillaan, vaikka lumi peittää vielä maan. Kevään tulo tarkoittaa sitä, että Suomen luonnon aarreaitta on pian taas auki ja tarjoaa meille aarteitaan, kuten villiruokaa; villiyrttejä, luonnonmarjoja ja -sieniä. Haluamme nostaa Suomen luonnon aarreaitan tällä kertaa blogimme aiheeksi ja kertoa, miten voit rikastuttaa elämääsi villiruoalla ja luonnontuotteilla. Miksi kotimaiset luonnontuotteet ja villiruoka…
Haluamme jatkaa kukkaishuumassa nostamalla parrasvaloihin lempikukkamme maitohorsman. Meillä on nyt ilo viedä teidät syvemmälle kukkien makumaailmaan esittelemällä maitohorsman yhdessä Kukkamakuja -kirjan kirjoittajan Tekla Wannaksen kesäisin reseptein. Maitohorsman makumaailma Tekla kuvaa maitohorsman kukintoja makumaailmaltaan erittäin monimuotoisina ja joissa on tunnistettavissa herkullista mesimarjaa, kukkaista makua, tummaa viinirypälettä, kirsikkaa, päärynää ja sitrusta. Hän kertoo, että…
Suomalaisilla luonnonantimilla saat menuusi ripauksen villeyttä. Forest Foodyn yhteisön jakamat reseptit ovat herkullisia sellaisinaan tai voit nauttia ateriakokonaisuuden pitkän kaavan mukaan hyvässä seurassa. Kuusenkerkkäsiirapilla maustettu juhlajuoma. Sekoita hieman kuusenkerkkäsiirappia kuplivan sekaan ja saat raikasta juhlajuomaa.⠀ Katajainen suppilovahvero-mustatorvisienikeitto⠀ (Resepti: Paula Ylä-Hokkala)⠀ 50 g kuivattuja suppilovahveroita⠀ 10 g kuivattuja mustatorvisieniä⠀ 1 rkl voita tai öljyä⠀ 1 iso…
Tuntuuko olosi joskus väsyneeltä ja arki uuvuttaa? Keho ja mieli kaipaavat aika ajoin puhdistuskuuria, joka voi tuoda uutta energiaa arjen askareisiin. Mitä me yrttinaiset teemme, kun olo ja mieli on väsynyt. Tukeudumme kansanperinteen neuvoihin ja suuntaamme lähiluontoon eheytymään sekä keräämään puhdistavia villikasveja keittiöömme. Perinteisesti puhdistavana pidetyt villikasvit Puhdistamme mielemme luonnossa kävelemällä ja keräämällä…
Blogissamme johdatamme sinua Suomen syötävien villikukkien käyttöön. Suomi täyttyy villikukkien loistosta keskikesän aikaan. Väriloisto ja huumaavaa tuoksu ympäröi metsässä, tienpientareilla, niemen notkoissa ja niityillä. Lue miten kaikin tavoin voit nauttia kukkaisloistosta. Kukat ovat osa Suomen kaunista suvea. Luonnonkukkia käytetään kodin ja pihapiirin koristamiseen tai solmien kukkaseppele kaunistamaan asukokonaisuutta. Syötäviä villikukkia käytetään perinteisesti…
Kerro, että välitit Suomen luonnon inspiroimana Kevään ja kesän ihanan juhlakauden aloittaa äitienpäivä. Miten muistaisit äitiä, isovanhempaa tai puolisoa kertomalla, miten tärkeä hän sinulle on? Mitä antaisit lahjaksi rakkaallesi, perheen jäsenelle, ystävälle tai tuoreelle avioparille tärkeänä päivänä? Miten onnistuisit tekemään yhteisestä juhlapäivästä ainutlaatuisen? Tai mitä eväitä haluat antaa vastavalmistuneelle elämään? Lahja on tärkeä viesti välittämisestä,…
Uudenvuodenlupauksia, hyvinvointia ja villiruokaa Teitkö lupauksia uudelle vuodelle? Liittyykö uudenvuodenlupaukseesi hyvinvointi, terveellinen ruokavalio, ekologinen ja kestävä elämäntapa tai talous? Hyvää uutta vuotta! Tammikuu on jo puolessa välissä ja päivä pitenee hurjaa vauhtia, on aika uusien unelmien ja kevään odotuksen. Me Forest Foodyssa odotamme innolla luonnon heräämistä ja villiruoan kasvukauden lähenemistä. Monelle vuodenvaihde…
Perinnetieto elää muistoissa Villiruoan käytön perinnetieto on meille opetettu kokemus sekä tieto luonnosta ja sen antimista. Jokaiselle luonnonantimelle löytyy tarinansa, lempinimensä ja käyttötarkoituksensa jo eri kulttuurien muinaisista ajoista lähtien. Useat luonnonantimet tarjoavat myös ravinnerikasta ravintoa. Tiesitkö, että Suomen kansallismaisemaan ja jokaisen suomalaisen elämään kuuluva koivu, tuo hyvyyttä, puhtautta, valkeutta. Suojaa antava koivu, on ollut ennen vanhaan…
Villiruokaa luonnosta lautaselle Kävimme keväällä Hortoilu.fi -sivuston ylläpitäjien Jouko ja Raija Kivimetsän Luonnonkasveista lisäansioita -hortatuotekoulutuksen, joka syvensi tietoamme Suomen luonnon arvokkaista villivihanneksista ja –yrteistä sekä villiruoan tuotteistamisesta. Lähdimme kurssilta taskussa villikasvien poimijakortti ja mieli täynnä ideoita Forest Foodyn markkinapaikkaan. Palaan keväiseen blogikirjoitukseen, joka tarjoaa muistilistan tarvittavista varusteista villiruokaretkelle. Lue ja poimi muistilista itsellesi luontoretkeen valmistautumista varten.…
3 + 1 tapaa käyttää marjajauheita Tässä blogikirjoituksessa inspiroidumme marjajauheista ja tavoista rikastaa ruokavaliota suomalaisilla luonnonantimilla. Etsimme arjessamme jatkuvasti uusia tapoja käyttää suomalaisia luonnonantimia ja niistä tärkeimpinä aarteina pidämme marjoja. Marjajauheet ovat helpoin tapa käyttää marjoja – säilyvät pitkään kuivavarastossa ja ovat aina mukana retkellä sekä mökillä. Esittelemme 3 + 1 tapaa käyttää marjajauheita. Lähde…
Kevään edetessä on hyvä tarkistaa ja kerätä varusteet satokauden villiruokaretkille. Me foodilaiset olemme pakanneet jo omat reppumme. Tässä kokoamamme lista asioista ja tavaroista, joita teidän kannattaa omiin reppuihinne pakata retkelle villiruokaa keräämään eli hortoilemaan. Luonto täyttyy villiyrttien versoista – Suomen lähisuperfoodeista Suomen luonto herää parhaillaan talviunilta ja metsä kutsuu retkeilemään. Nyt kevään edetessä on hyvä…