Virpi Grönroosille maan, luonnon, eläinten ja kasvien kunnioittaminen on tärkeää kaikessa toiminnassa. Virpi kerää kasveja syntykunnaltaan Sauvosta sekä omalta tontiltaan Paraisilta.

Suvun perimätietoa ja osaamista

Virpillä on poimijakoulutusta sekä osaamista, joka on saatu itse opiskellen sekä suvun perittynä tietona. Jo pienenä hän on oppinut kunnioittamaan luontoa, jolloin hänelle opetettiin, miten kukkia kerätään maljakkoon: “jos on paljon kukkia saat poimia, mutta siten, että aina jää yli puolet kukkimaan ja tuottamaan siemeniä. Jos on vain kolme kukkaa ei saa poimia yhtään.” Virpille maan, luonnon, eläinten ja kasvien kunnioittaminen on tullut kotoa täysin luonnolliseksi osaksi kaikessa toiminnassa.

Keruupalvelu

Virpillä on poimijakoulutus seuraaville kasveille: poimulehti, voikukka, nokkonen, ketunleipä, vuohenputki, siankärsämö, piharatamo, mesiangervo ja maitohorsma.

Virpi kerää kasveja syntykunnaltaan Sauvosta sekä omalta tontiltaan Paraisilta ja läheisiltä niityiltä, metsistä ja maalaismaisemista.

Olen kerännyt monia erilaisia kasveja omaan käyttööni vuosien varrella, mutta pääasiassa olen valmistanut teetä sekä viherseoksia, joita olen käyttänyt leipiin, keittoihin sekä ruokiin.