Forest Foodyn markkinapaikasta on voinut ostaa Helsinki Wildfoodsin tuotteita jo hetken ajan. Haluammekin nyt esitellä Helsinki Wildfoodsin ja sen taustalla olevien energisten naisten vision.

Näin syntyi Helsinki Wildfoods

Kaupunkilaisnaisten innostus luontoon ja luontoharrastuksiin on alkanut pääkaupunkiseudulla kesällä 2015 pidetyistä Helsinki Wildfoodsin villiyrttiretkistä. Retkien myötä kasvoi naisten tietoisuus siitä, miten lähellä luonto ja sieltä kerättävä ruoka meitä on. Vaikkakin luonnosta löytyvä ruoka on aina ollut osa suomalaisten ravintoa, erityisesti tietämys erilaisista luonnonyrteistä ja vihanneksista sekä niiden käyttötavoista on jäänyt osittain unholaan sotien jälkeen. Naiset päättivät yhdessä innostaa muitakin tutustumaan luonnonantimiin ja luonnon tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin.

Kotimaiset luonnonkasvit suomalaisten ruokapöytiin

Helsinki Wildfoodsin koko toiminnan taustalla on tutustuttaa ihmisiä luonnonkasvilajien makuun ja käyttöön tarjoamalla ihmisten arkeen lisäravinteita ja mausteita Suomen luonnosta. Heidän mielestään suomalaiset luonnonkasvilajikkeet tulisi nostaa ansaitulle paikalleen vahvemmin osana suomalaista ruokakulttuuria – ilman hifistelyä tai hippeilyä. Opitun myötä haaveena on, että keräily ja luonnosta nauttiminen lisääntyisi sekä taito ja tieto jalkaantuisi sitä myötä läheisten keskuuteen. Helsinki Wildfoodsin tarkoitus on kasvattaa luonnonkasvien keruuta luonnosta ja niiden luonnonmukaista viljelyä, jonka myötä ruokapöydän ulkomaisia lajikkeita korvattaisiin kotimaisilla niiden saatavuuden lisääntyessä.

Kotimaisuus ja luonnonmukaisuus huomioiden maaperästä aina pakkauksiin asti

Helsinki Wildfoodsin toiminnan lähtökohtana on kotimaisuus ja luonnonmukaisuuden vaaliminen yrttien keruussa, viljelyssä ja käsittelyssä. Helsinki Wildfoods –tuotteissa käytetään ainoastaan kotimaisia yrttejä, jotka ovat peräisin pitkään alalla toimineelta Yrttipajan (Nordic Herbs Oy) sopimuskeräilijöiltä ja -viljelijöiltä. Tuotteissa käytetyt kasvit ovat saatavuuden mukaan villejä tai pellolla puhtaasti ja ekologisesti kasvatettuja. Kasvatetuissa kasveissa kemiallisia lannoitteita tai kasvintorjunta-aineita ei käytetä. Kaikki viljelijät ovat käyneet Yrttipajan järjestämän yrttiviljelijä- ja keruukoulutuksen ja ovat sitoutuneet keräämään ja kasvattamaan yrttejä ammattimaisesti, luonnonehdoin ja ekologisesti. Kasvit kuivataan ja kerätään huomioiden tarkasti kasvikohtaiset ominaislämpötilat, jotta yrtit säilyttävät mahdollisimman hyvin arominsa ja ravinto- sekä muut tehoaineensa.

Sama pätee muihinkin Helsinki Wildfoosin tuotteisiin. Suomalainen marjaraaka-aine on suomalaisilta yrityksiltä, koivusokeri valmistetaan Suomessa ja koivunmahla on laskettu ja pullotettu Porvoossa. Myös tuotteiden pakkaukset heijastavat taustalla olevia arvoja. Tuotteet voi ostaa biohajoavissa, uudelleen suljettavissa pusseissa.

Tuotteiden lisäksi Helsinki Wildfoods tarjoaa muun muassa villiruokaretkiä ja julkaisuja, kuten juuri ilmestyneen kirjan Villiyrtit – Hyvinvointia kotikulmilta (WSOY).

Helsinki Wildfoodsin Annika antoi Forest Foodyn lukijoille vinkin kevääseen:

“Kevät tekee tuloaan ja valon määrä lisääntyy. Silti moni tuntee energiatasonsa olevan alhaalla. Keho tuntuu raskaalle talven jälkeen. Alkukeväästä onkin usein paikallaan kiinnittää huomiota ravintoon ja puhdistaa kehoa. Monella luonnonkasvilajilla on kehoa puhdistavia vaikutuksia. Erityisen tehokkaita tähän tarkoitukseen ovat voikukka ja koivunlehti. Mieltä taas piristää ruusujuuri, jota jopa Viikingit käyttivät lisätäkseen voimaa ja kestävyyttä sotaretkillään. Kehon kevääseen herättelee lempeästi koivunlehdellä ja ruusujuurella maustettu ihanan virkistävä yrttitee. Koivu-ruusujuuriyrttitee maistuu raikkaan keväiselle ja ruusuiselle, ja sillä voi helposti tehostaa detox-kuurin vaikutusta. Mittaa 1/2tl koivunlehteä ja ½ tl ruusujuurirouhetta kupillista (2dl) vettä kohti ja anna hautua lähes kiehuvassa vedessä 10­-15min. Mausta luonnonhunajalla. Kokeile myös jääteenä tai ripottele yrtit suoraan vihersmuutin sekaan! Muistathan katsoa pakkauksesta kasvien käyttöön liittyvät huomiot.”

Forest Foodysta löydät muita jälleenmyyjiä riittoisammat pakkauskoot Helsinki Wildfoodsin ruusujuurirouheesta ja koivunlehdistä.

                                             Koivunlehti

Helsinki Wildfoodsin tuotevalikoima sisältää erilaisia kuivattuja yrtti- ja vihannesrouheita, yrttisuolaa, marjajauheita ja koivunmahlaa. Käykää tutustumassa valikoimaan Forest Foodyssa ja poimikaa mieleiset ostoskoriinne!