Hyvää oloa talven aikaan

Luonnon vaipuessa lepoon myös syömämme lähiruoka muuttaa muotoaan tuoreesta kesällä varastoihimme kerättyihin luonnon aarteisiin. Myös mielemme ja kehomme kaipaa lämmikettä.

Talveen kuuluvat pakkaset, pimeys ja kirpsakat aamut. Jokainen meistä tunnistaa varmasti itsessään kaipuun viltin alle ja kiivaasti etsivän villisukkia jalkaansa. Me suomalaiset osaamme hyggeillä. Miten me sen teemme?

      

Hyggeily on tanskalaisten tapa elää hetkessä.

Resepti kotoiluun ja nautiskeluun:

  1. Himmennä valot.
  2. Sytytä kynttilät tai takka.
  3. Pukeudu lempivaatteisiisi, ehkä on aika kaivaa villasukat varastosta.
  4. Lämmitä glögiä, teetä tai mehua, ehkä jotain suolaista tai makeaa seuraksi.
  5. Valitse lempikirjasi, keskeneräinen neuleesi tai kerää ihania ihmisiä ympärillesi.
  6. Nauti.

 

Luonnon Magian marjaisat mielen ja kehon lämmittäjät

Forest Foody haluaa tarjota teille ympäri vuoden luonnonantimia ja ihania artesaanituotteita, joiden takana olevia ihmisiä esittelemme ilolla. Luonnon Magian MetsänGlögiä siemaillessa haluamme kertoa teille Luonnon Magiasta, joka vie tuotteillaan suoraan hyggeilyn sydämeen. Nimi Luonnon Magiaa viittaa “makeaan” elikkä “makiaa” luonnosta, mutta myös luonnon lumoon, ihmeellisyyteen ja mahdollisuuteen. Luonnon Magian taustalla toimiva energinen Nina kuvaa luontoa sellaisenaan puoleensa vetäväksi ja varmasti myös maagiseksi 🙂

Luonnon Magian tuotteet valmistetaan hyötypuutarhan antimista sekä villeistä luonnonantimista käsityönä ja ilman lisäaineita. Näin syntyy toisenlaisia elintarvikkeita, kuten hunajalla makeutettua inkivääri-yrttijuomaa, kardemummalla maustettua sokeroimatonta puolukkajuomaa, kuusenkerkkä-, mustikka- ja puolukkasiirappia, HyggeGlögiä, MetsänGlögiä sekä kuivattuja villikasveja.

Tuotteet valmistetaan käsityönä Jyllin kylässä keskellä metsää. Luonnon Magian filosofian mukaan tekijän vireystaso ja fiilis “tarttuvat” tuotteeseen. Koska tuotteilla halutaan luoda hyvää mieltä sekä uusia makuelämyksiä, tuotteet myös valmistetaan hyvällä fiiliksellä, rennosti, ajan kanssa ja ajatuksella <3 Elämäntapa tuo mieleen hyggeilyn.

Luonnon Magialle on tärkeää, että tuotteet ovat aitoja, kotimaisia, lähialueen marjoista, aidoista mauista, ja omaavat hyvän koostumuksen.

MetsänGlögi

 

Ninalle ovat tärkeitä tuoksut: “Tuoksuthan tuovat itse kullekin mieleen jonkun tilanteen, ihmisen, muiston tai fiiliksen. Minun lapsuudessani glögin tuoksu ja höyryävä, mummini keittämä puuro olivat iso osa sitä hyvää joulun vieton fiilistä. Vieläkin, kymmeniä vuosia myöhemmin, muistan glögin tuoksun lapsuudestamme. Ja sen mummini pitkään ja hitaasti hauduttaen, keittämän puuron. Nam. Samoja muistoja ja reaktioita pyrin tuomaan esille tuotteillamme.” 

Luonnon Magiaa syntyi luonnon lumoavasta voimasta

Luonnon Magian taustalla toimiva Nina on ollut jo lapsesta luonto-ihminen. Muistoissa elävät Turun saariston lapsuuden metsäretket sekä luonnonantimien opetteleminen ja kerääminen. Ninalle kukkivien kanervien kimppu merkitsee muistoa menneestä kesästä ja seuraavan kesän odotusta. Luontoon hakeutuminen oli luonnollista myös hänen asuessaan aikuisiällään ulkomailla.

Nina on selviytyjä, kenet sekä suuri rakkaus että vakava sairaus on johdattanut takaisin luontoon. Keho ja mieli tekivät päätöksen jättää kaupungit ja aikaisemman uran taakseen. Ninan “hoitona” toimi luonto: “Kävelin metsässä koirien kanssa, ilman mitään häiriötekijöitä. Koin ihmiset, valot ja metelin hyvin stressaavaksi, joten metsä ja luonto antoivat tosiaan sen “suojan” hälinältä. Metsässä koin, että olen oma itseni ja saan olla rauhassa.” Nina hakeutui eri kursseille oppimaan villiyrteistä, sienistä, marjoista sekä puutarhanhoidosta ja marjojen viljelystä. Näin Luonnon Magiaa oli ottanut ensimmäiset askeleensa.

 

Suoraan puutarhasta ja lähimetsästä tuotteeksi

Jyllin kylässä sijaitseva Luonnon Magian perustama hyötypuutarha oli aikaisemmin metsä. Entisen metsän tilalla sijaitsee nyt heidän kotinsa sekä hyötypuutarha, jossa kasvaa omenaa, kirsikkaa, luumua ja marjapensaita sekä viljeltyä marja-aroniaa, tyrniä, mustaherukkaa, karviaista, makeapihlajaa ja saskatoonia eli marjatuomipihlajaa sekä marjasinikuusamaa. Puutarhassa kasvatus ja viljely tehdään aidosti ja puhtaasti, ilman kemikaaleja.

             

Luonnon Magiaa aloitti toimintansa marraskuun lopulla vuonna 2015 Ninan synttärien kunniaksi lähialueen Reko-tapahtumassa. Luonnon Magian toiminta alkoi Rekossa hillojen myynnillä, sitten valikoimiin tulivat täysmehut, tuoremehut, kuivatut tuotteet, sienet etikassa, kuivatut sienet ja tryffelit. Sieltä toiminta siirtyi markkinoille ja nyt Luonnon Magian tuotteita myy jo usea jälleenmyyjä. Tuotteiden suosio on huima.

Tuoteinnovoinnin iloa

Oletteko jo kuulleet Luonnon Magian uudesta MetsänGlögistä? MetsänGlögin idea, kuten kaikki muutkin tuoteideat, syntyi luonnossa, intuitiolla, aamun metsäkävelyillä. Luonnon Magian MetsäGlögi sopii mainiosti niin kotisohvalle kuin pikkujouluihin. Sen täyteläinen maku nimittäin maustaa pikkujoulujen poreilevan juoman ihanan marjaisaksi. 

Luonnon Magian tuoteperhe kasvaa taas uudella Metsän Noita snapsiperheellä tammikuussa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan näitä vahvoja, täyteläisiä ja kirpeitä makuja. Metsän Noita snapsiperhe sisältää siten puolukkasnapsin, marja-aroniasnapsin sekä karpalosnapsin. Nämä ovat kaikki 100 % lähialueen marjaa, drinkkejä/snapseja (täysmehuja), joissa ei ole yhtään lisättyä vettä, ei sokeria eikä tietenkään säilöntäaineita.

Nina toteaa, että Luonnon Magiaa on omanlaisensa elämäntapa: “Paljon olemme tehneet töitä tämän kaiken eteen ja paljon töitä on vielä edessäpäin. Aika näyttää, mitä tuleman pitää, mutta toivon mukaan kasvu jatkuu. Luonto; metsä ja puutarhamme auttoi minua parantumaan ja löytämään sen oman juttuni, joten uskon, että siitä on apua monelle muullekin.”

                   Marjamylly

 

Luonnon Magiaa viljelee Ikaalisten Jyllin kylässä sijaitsevalla Thatcherin Puisto-nimisellä tilalla luonnonmukaisesti ja pienimuotoisesti sekä marjoja että hedelmiä. Tilalla valmistetaan marjoista ja hedelmistä sekä lähialueen villikasveista mehuja ja siirappeja. Tuotteita tulee lisää luonnosta saatujen inspiraatioiden mukaan ja tästä pitää huolen energinen nainen Luonnon Magian taustalla.

Luonnon Magiaa haluaa tuotteillaan tuoda Suomen luonnonantimia mahdollisimman monen käden ulottuville ja samalla pyrkiä innostamaan muitakin menemään metsään: poimimaan marjoja, keräämään sieniä tai ihan vain fiilistelemään ja olemaan. Luonnon Magialle on tärkeää tuotekehittely, kotimaisuus, käsityö, lisäaineettomuus, aitous, avoimuus, mutta myös tuotteiden terveysvaikutukset sekä tietenkin kunnioitus ja kiitollisuus luontoa, lähimetsää ja omaa hyötypuutarhaa kohtaan.

Luonnon Magian tuotteet voit tilata suoraan kotiisi Forest Foodysta.

Ensi blogissa ehkä ruotsalaisten elämäntyylistä lagomista, jota me Forest Foodyn yhteisöläiset arvostamme; kohtuullista, reilua ja tasapainoista elämäntapaa. Ihanaa talven aikaa toivotellen

Foodylaiset <3 Forest Foody – Luonnollisesti sinulle