Mikä on Forest Foody

Forest Foody – Luonnollisesti sinulle. Luonnonantimia ja keruupalveluja.

Forest Foody on uudenlainen suomalaisten luonnontuotteiden ja palveluiden digitaalinen markkinapaikka, joka kokoaa yhteen sekä luonnontuotteet että kerääjät ja muut luonnontuotealan palvelut mahdollistaen luonnonantimien käyttämisen ympäri vuoden.

Forest Foodyn markkinapaikassa voi ilmoittaa myytäväksi, ostettavaksi tai kerättäväksi suomalaisia luonnonantimia. Satokautena Forest Foody tarjoaa kaupankäyntiväylän tuoreille luonnonantimille ja muina aikoina alan toimijoiden yhteisen markkinapaikan tuotteiden ja palveluiden myyntiin sekä markkinointiin.

Suomessa on perinteisesti rikas kerääjäkulttuuri. Suomen luonnolla on jokaiselle suomalaiselle henkilökohtainen merkitys ja luonto tarjoaa kokonaisvaltaista hyvää oloa. Luonto on paikka rentoutumiseen, hengittämiseen ja ulkoiluun. Metsästä haetaan aidosti puhdasta, laadukasta ja ravinteikasta ruokaa, kuten marjoja ja villivihanneksia. Luonnossa liikkuminen, luonnonkasvien kerääminen ja niiden syöminen elvyttää meitä ja suhdettamme luontoon. Kerääminen on edelleen elämäntapa, ammatti ja elinkeino, joka tulisi nostaa 100-vuotiaassa Suomessa ansaitsemaansa arvoon ja vaalia Suomen tärkeintä omaisuutta eli Suomen luontoa ja sen rikkauksia. Luontoarvot ja kerääjäperinteen haluamme toiminnallamme välittää myös jälkipolville tuomalla toimialalle digitaalisen palvelun – Forest Foodyn.

Forest Foody haluaa tarjota uuden ja nykyaikaisen kohtaamispaikan luonnontuotealan kerääjille digitaalisessa markkinapaikassa sekä yhteisön, jossa voi markkinoida ja tarjota luonnontuotteiden lisäksi keruupalveluja sekä tuoreita luonnonantimia. Palvelu on uusi ja nykyaikainen digitaalinen markkinapaikka, joka mahdollistaa ammatinharjoittajille tuotteiden ja palveluiden myynnin sekä markkinoinnin helposti ja kustannustehokkaasti sekä toimii toimijoille tehokkaana väylänä asiakaskunnan rikastamiseen ja näkyvyyteen. Keräilijällä on täysi hallinta omasta profiilistaan, myynti-ilmoituksistaan sekä osto- ja myyntitapahtumista palvelussa, jossa Forest Foody toimii alustana tämän mahdollistamiseksi.

Uusi digitaalinen palvelu pyrkii myös tukemaan kerääjien asemaa ja ansaintamahdollisuuksia syrjäseuduilla. Villivihannesten kerääminen eli hortoilu on viimeisen kymmenen vuoden aikana eniten kasvanut luontoharrastus Suomessa ja villikasvien kysyntä on kasvanut samassa suhteessa.

Villivihannesten vaihdannassa on tärkeää saattaa tietoisuuteen kasvien alkuperä, tuotantoprosessi ja keräyspaikka sekä tunnistaa kasvatetun ja villikasvin laatuero sekä ymmärtää siitä johtuva erilainen hinnanmuodostus. Muuten kerääjillä ei ole aitoa mahdollisuutta myydä tuotteitaan soveltuvaan hintaan. Tähän tuomme uuden ratkaisun palvelullamme. Forest Foody on kehittänyt markkinapaikkaansa uuden kategorian, kasvatettu/aidosti villikasvi, yhdessä hortoilu.fi -sivuston ylläpitäjien ja alan johtavien pioneerien Raija ja Jouko Kivimetsän kanssa.

Haluamme edistää tätä rikastavaa elämäntapaa esittelemällä luonnonantimien osaajia. Tässä meitä auttavat Kivimetsien kouluttamat hortaohjaajat, joita on jo ympäri Suomen. Kivimetsillä on pitkä kokemus luonnonkasvien keräilystä ja käytöstä. He kuvailevat villivihanneksia, “ei rikkaruohoja vaan rikkausruohoja”, suomalaiseksi superruoaksi: terveelliseksi, äärimmäisen herkulliseksi ja kaikille ilmaiseksi. Lähiruoaksi, joka matkaa luonnosta lautaselle todella nopeasti ja helposti. Kivimetsiä lainaten: “Lähimetsät, niityt, luomupellot ja omat kotipihamme ovat valtavia aarreaittoja. Luonnonkasvien keräily ja syöminen elvyttää mieliämme, hoitaa aivojamme ja auttaa meitä voimaan hyvin.” Nyt nämä aidot luonnon aarteet on mahdollista saada kaikkien lautasille Forest Foodyn avulla – vaikka et vielä olisi itse oppinut niitä keräämään.

www.forestfoody.fi