Miten palvelu toimii

 

 

Miten palvelu toimii: OSTOKSILLE Forest Foodyn markkinapaikka

 

Ostaminen

Ostaja maksaa tilauksensa valitsemallaan maksupalvelulla. Jokainen myyjä toimittaa tavaran/palvelun omasta varastosta toimitusehtojensa mukaisesti. Eli jos tilaat usean kaupan tuotteita, toimituskulut ja toimitus ovat kauppiaskohtaisia.

 

Myyjä tai kerääjä:

Kaupankäynti Forest Foodyssa on helppoa ja nopeaa!

→ Rekisteröidy ja valitse “Rekisteröidyn myyjäksi tai kerääjäksi” –vaihtoehto.
→ Forest Foody lähettää sähköpostitse lisätietoja ja vahvistaa liittymisesi
→ Vahvistamisen jälkeen pääset kirjautumaan
Omille sivuillesi ja täyttämään tarvittavat tiedot, luomaan oman profiilin sekä kaupan.
→ Maksujen vastaanottamiseksi: Aktivoi Checkout-tunnus, jonka kirjautumistiedot saat sähköpostilla.    Sinulla tulee olla y-tunnus Checkout-tunnuksia varten.
→ Valmis! Nyt voit myydä luonnonantimia ja -tuotteita sekä keruupalveluja.

Keruupalvelun hakeminen

Etsitkö keruupalvelua tai haetko kerääjää villivihanneksille sekä muille luonnonantimille? Ota yhteyttä hello@forestfoody.fi ja vinkkaamme tarpeestasi Forest Foodyn yhteisössä.

Tervetuloa!

Rekisteröidy Forest Foodyn käyttäjäksi

Myydäksesi tuotteita ja/tai keruupalveluja, tulee sinun rekisteröityä palveluun myyjänä tai kerääjänä. Rekisteröitynyt myyjä saa oman kaupan Forest Foodyn sisälle. Voit luoda markkinapaikkaan oman käyttäjätunnuksen.

Ostaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Olet toki tervetullut rekisteröitymään markkinapaikkaan. Rekisteröityessäsi saat halutessasi sähköpostiisi uutisia ja vinkkejä koskien palvelua sekä luonnontuotteita.

Luo profiili ja kauppa

Forest Foodyn vahvistettua liittymisesi sähköpostitse, pääset kirjautumaan Omille sivuillesi ja täyttämään tarvittavat tiedot, luomaan oman profiilin sekä kaupan. Käytäthän hetken aikaa tietojen antamiseen ja esittelyyn, jotta tuotteesi ja/tai palvelusi saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden markkinapaikassa ja asiakkaat tietävän, kenen kanssa asioivat.

Kuinka lisään tuotteita ja/tai keruupalveluja?

Tuotteiden ja palvelujen lisääminen on ilmaista ja myyjä on vapaa poistamaan tai muokkaamaan tuotteitaan/palvelujaan milloin vain. 

Valitse sopiva kategoria/kategoriat ja täytä kaikki tarvittavat tiedot. Lisää tuotteelle/palvelulle ilmoituksessa euromääräinen hinta niin, että tuote/palvelu on heti ostettavissa markkinapaikassa. Mikäli haluat jättää ilmoituksen, ota yhteyttä Forest Foodyyn hello@forestfoody.fi.

Tuote-/palvelusivujen on hyvä olla mahdollisimman kattavia. Käytä hieman aikaa ilmoituksen laatimiseen, sillä parannat näkyvyyttäsi markkinapaikassa. 

Otathan rohkeasti yhteyttä hello@forestfoody.fijos jotain toivomaasi puuttuu, haluat lisätietoja tai apua.

Ilmoitathan myyntisivulla alla olevat tiedot tuotteestasi tai palvelustasi niiltä osin kuin tiedot pätevät myytävän tuoteen tai palvelun osalta. 

 • Kasvatuspaikka
 • Kasvinosat
 • Keräyspaikka
 • Keräystapa
 • Koulutettu kerääjä: koulutettu kerääjä –kenttä on tarkoitettu vain sellaisille kerääjille, joilla on tarvittava ammatillinen pätevyys ja viranomaisten vaatimat luvat ja ilmoitukset muun muassa luonnonvaraisten kasvien hyödyntämiseen elintarvikkeina. Olethan valmis esittämään ne ostajalle, hänen niin halutessaan.
 • Kuivauslämpötila
 • Laatuluokka: marjojen laatuluokituksilla tarkoitetaan alalla yleisesti sovellettua luokitusta. Mikäli käytät luokitusta ilmoituksessasi, tutustuthan tarkemmin luokitukseen.
 • Luomusertifioitu
 • Tuoretuote
 • Viljelty kasvi
 • Villikasvi
 • Tuote sisältää villikasvin ja viljellyn kasvin osia, prosenttimäärä
Miten vastaanotan maksun myymästäni tuotteesta tai palvelusta?

Maksujen vastaanottamiseksi myyjällä tulee olla y-tunnus ja myyjän tulee aktivoida sähköisesti pankkitunnusten avulla Checkoutin tunnus Checkoutin extranetissä, jonka kirjautumistiedot lähetetään sähköpostilla myyjäksi hyväksymisen jälkeen. Sopimus on maksuton. Lisätietoa Checkout-palvelusta.

Mitä kuluja markkinapaikassa toimimisesta aiheutuu?

Markkinapaikassa vierailu sekä tuotteiden/palveluiden myyntiin laittaminen on maksutonta.
Jokaisesta maksutapahtumasta veloitetaan kymmenen prosentin komissio Forest Foodylle ja maksutavan mukainen transaktiomaksu Checkoutille (kirjautumisen jälkeen
hinnasto nähtävillä Checkoutin extranetissä). Forest Foody pidättää oikeuden muuttaa kauppapaikassa perittäviä maksuja. Käsittelymaksut näkyvät sähköpostiin lähetettävässä kuitissa.

Myyjä määrittelee kuljetus- ja käsittelymaksut omille tuotteilleen ja palveluilleen omassa kaupassaan. Myyjä ja ostaja vastaavat mahdollisista veroista ja muista velvoitteista kauppatavaran ja kuljetuksen osalta.

Miten tuotteet toimitetaan?

Forest Foody ei tällä hetkellä tarjoa tavaroiden toimituspalvelua. Myyjä määrittelee kuljetus- ja käsittelymaksut omille tuotteilleen ja palveluilleen omassa kaupassaan.

Jätä palautetta käyttäjistä

Rekisteröitynyt käyttäjä voi jättää julkisen arvostelun myyjästä tai tuotteesta/palvelusta ostotapahtuman jälkeen. Palautteen tulee olla totuudenmukainen ja toista kunnioittava. Forest Foody poistaa asiattomat, valheelliset tai kunniattomat arvostelut.

Forest Foody lähettää uutisia ja vinkkejä

Forest Foodyn käyttäjät saavat uutisia ja vinkkejä koskien palvelua sekä luonnontuotteita.
Kerromme nykyisistä ja uusista palveluista, kilpailuista, kutsuista sekä ajankohtaisista asioista luonnontuotealalla. Forest Foody haluaa myös levittää tietoisuutta luonnon antimien terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista, parantaa satokausien mukaan kasvavien luonnontuotteiden suosiota ja saatavuutta sekä tiedottaa Suomessa tarjolla olevista luonnonantimista.

“Tervetuloa Forest Foodyn yhteisöön!”