Reijan käsinkerätyt villiyrtit

Reija käsinkerätyt villiyrtit

Reijan käsinkerätyt villiyrtit poimii Reija Korhonen Ylä-Savon mökkimaisemista.

Vahva tietämys luonnonantimista

Reijalla on yli 30 vuoden kokemus villikasvien keräämisestä. Lapsuuden sieni-, marja- ja villiyrttien käyttö sekä partio ja luonnonantimista kertova kirjallisuus antavat Reijalle vahvan tietämyksen suomalaisten luonnonantimien käytöstä, jota tukee hänen opiskelemansa poimijakortti.

Reija kertoo nauttivansa hortoilusta samanaikaisesti ”työelämän iltaruskoa” toteuttaessaan ja mummoudesta nauttiessaan.

Tuotteita villikasveista

Reija kerää ja kuivaa lähinnä poimulehteä, vuohenputkea, nokkosta ja horsmaa. Toukokuussa 2017 Reija kävi Raija ja Jouko Kivimetsän Luonnonkasveista lisäansioita -hortatuotekoulutuksen vahvistaakseen omaa keräystietoisuutta. Koulutus antoi kipinän omalle keruupalvelulle ja Reijan käsinkerätyt villiyrtit -tuotteille. Ensimmäinen mökkihortoilu nokkosen, poimulehden, horsman ja vuohenputken parissa toteutuikin jo kesäkuussa. Samassa kuussa ensimmäiset hortapussit löysivät Helsingin Wanhaan kauppahalliin Vegetaari K & K kojuun myytäväksi.

Keruupalvelu

Reija kerää ja kuivaa lähinnä poimulehteä, vuohenputkea, nokkosta ja horsmaa. Reija toteuttaa hortan keräämisen, huuhtelemisen ja kuivaamisen käsityönä keskittyen yhteen lajiin kerrallaan.

Luonnontuotteet

Reija kuivaa keräämänsä villikasvit valmiina käytettäviksi. Villikasvit kerätään luonnosta kestävästi ja asianmukaisesti.