Kuvaus
Iltahetki-lahjapakkaus talvi-iltojen hemmotteluhetkiin
Talven pimeissä ja kylmissä illoissa on taikaa, jota vaalitaan meillä Pohjolassa perinteisesti kotona kynttilän valossa tunnelmoiden. Kukkamakuja -kirja siivittää sinut makumatkalle Suomen kukkivaan keskikesään inspiroivine resepteineen Suomen kukkien makumaailmasta. Elvyttävä ja luonnollinen jalkakylpy ja kupillinen horsmankukka yrttiteetä rentouttaa sinut talvi-iltojen sini-valkoisiin öihin.
Anna iltahetki-lahjapakkaus hemmoteluhetkenä ystävällesi, rakkaallesi tai sukulaiselle, yrityslahjaksi tai ilahduta itseäsi.
Lahjapakkaus sisältää suomalaisia artesaanituotteita
Me Forest Foodyssa haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden nauttia Suomen luonnon aarreaitasta helposti ympäri vuoden. Valitsimme lahjapakkaukseen Forest Foodyn kauppiaiden suomalaisia ja ekologisia luonnonantimista tuotettuja ja inspiroituneita artesaanituotteita.
Kukkamakuja | Tekla Wannas
Kukkamakuja-kirja. Tiedätkö, miltä maistuvat juhannusruusu, orvokki ja syreeni? Tässä kirjassa kukkia ei käytetä vain koristeina, vaan niiden omat hienot maut tuodaan esiin. Kukan todellisen maun löytyminen vaatii usein esimerkiksi uuttamista ja happamaan tai makeaan sekoittamista.
Ohjeiden avulla valmistat kesävieraillesi herkullista mustaseljankukkagraavilohta, maitohorsmapastaa, mökinruusupavlovaa ja orvokkilimonadia. Kirjan kukat ovat Suomessa yleisiä piha- ja puutarhakukkia: orvokki, juhannusruusu, mökinruusu, maitohorsma, syreeni, kurtturuusu, ruohosipulinkukka… Helppojen ja keskitasoisten reseptien lisäksi kirjassa on myös reseptejä, joissa todelliset ruokahifistelijät voivat näyttää kyntensä!
Muut tekijät: Qvick, Noora (Kuvittaja), Kustantaja: Karisto, Painos: 2017, Julkaisuvuosi: 2017, Kieli: suomi, Sivumäärä: 156
Tekla Wannas on kaupallisesti koulutettu ruoka-alan ammattilainen, joka on aiemmin työskennellyt ravintoloissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen mielenkiinto kukkien käyttöön ruoassa heräsi ravintolatyössä 2000-luvun alussa. “Tuolloin mietin, että miksi ruusuvedet ja muut uutteet maistuvat saippuoilta ja eikö kukilla ole tosiaan enempää annettavaa kuin lähinnä koristearvo annoksissa. Turkin reissullani söin tuoreista ruusunterälehdistä tehtyä hilloketta ja mielenkiintoni heräsi kukkamakuja kohtaan. Sen jälkeen opintomatka ja itseoppiminen kukkien mauista alkoi, pitkäjänteinen työ ja kokeilunhalu yllätti itsenikin. Olin todella hämmästynyt miten kukat sisältävät niin paljon monimuotoisia ja herkullisia makuja ja kuinka vähän siitä tiedetään. Oma suosikkini on ehdottomasti Maitohorsma ja toivoisin, että kaikki suomalaiset tietäisivät miltä esim. Maitohorsmasta tehty juoma maistuu.”
Wannakselta on aiemmin julkaistu ruokakirja ja lisäksi hän on toiminut myös MTV3:lla Huomenta Suomen yhtenä kokkina.
Noora Qvick on monipuolinen valokuvaaja, joka on valokuvannut mm. häitä, kunnallisvaaliehdokkaita ja Suomen suurinta partioleiriä, Roihua 2016.
Maitohorsmankukka 10 g
Maitohorsmankukka 10 g. Suomalaista maitohorsmaa jalkakylpyyn ja iltateehen.
Ainesosat: Maitohorsmankukka
Käyttöohje:
Yrttiteenä – lisää 1tl maitohorsmankukkaa 2 dl lähes kiehuvaa vettä kohden, anna hautua 2–4min.
Jalkakylpynä: Lisää mieleinen määrä maitohorsman kukkia kiehuvaan veteen. Anna hautua vähintään 1/2 tuntia. Siivilöi haude ja kaada pesuvatiin. Lisää vettä niin, että jalkasi peittyvät. Voit lisätä merisuolaa / kylpysuolaa mukaan veteen. Nauti kylvystä 10-15 minuuttia. Kuivaa jalkasi huolellisesti ja voitele ne hyvällä jalkavoiteella tai -öljyllä. Pane puhtaat, lämpimät sukat jalkaasi ja nauti olostasi.
Säilytys: Kuivassa, viileässä ja valolta suojattuna.
Alkuperämaa: Suomi.
Kerääjä: Forest Foody