Kukkamakuja

29,00  29,00 

Myyntiyksiköt: 0

Vain 2 jäljellä varastossa

Tiedätkö, miltä maistuvat juhannusruusu, orvokki ja syreeni? Tässä kirjassa kukkia ei käytetä vain koristeina, vaan niiden omat hienot maut tuodaan esiin. Kukan todellisen maun löytyminen vaatii usein esimerkiksi uuttamista ja happamaan tai makeaan sekoittamista.

Ohjeiden avulla valmistat kesävieraillesi herkullista mustaseljankukkagraavilohta, maitohorsmapastaa, mökinruusupavlovaa ja orvokkilimonadia. Kirjan kukat ovat Suomessa yleisiä piha- ja puutarhakukkia: orvokki, juhannusruusu, mökinruusu, maitohorsma, syreeni, kurtturuusu, ruohosipulinkukka… Helppojen ja keskitasoisten reseptien lisäksi kirjassa on myös reseptejä, joissa todelliset ruokahifistelijät voivat näyttää kyntensä!

Myyjä: : Forest Foody – Markkinapaikka
Kategoriat: , #: , , , ,

Kuvaus

Tiedätkö, miltä maistuvat juhannusruusu, orvokki ja syreeni? Tässä kirjassa kukkia ei käytetä vain koristeina, vaan niiden omat hienot maut tuodaan esiin. Kukan todellisen maun löytyminen vaatii usein esimerkiksi uuttamista ja happamaan tai makeaan sekoittamista.

Ohjeiden avulla valmistat kesävieraillesi herkullista mustaseljankukkagraavilohta, maitohorsmapastaa, mökinruusupavlovaa ja orvokkilimonadia. Kirjan kukat ovat Suomessa yleisiä piha- ja puutarhakukkia: orvokki, juhannusruusu, mökinruusu, maitohorsma, syreeni, kurtturuusu, ruohosipulinkukka… Helppojen ja keskitasoisten reseptien lisäksi kirjassa on myös reseptejä, joissa todelliset ruokahifistelijät voivat näyttää kyntensä!

Kirjan nimi: Kukkamakuja

Tekijä: Tekla Wannas

Muut tekijät: Qvick, Noora (Kuvittaja)

Kustantaja: Karisto

Painos: 2017

Julkaisuvuosi: 2017

Kieli: suomi

Sivumäärä: 156

 


Tekla Wannas on kaupallisesti koulutettu ruoka-alan ammattilainen, joka on aiemmin työskennellyt ravintoloissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen mielenkiinto kukkien käyttöön ruoassa heräsi ravintolatyössä 2000-luvun alussa. “Tuolloin mietin, että miksi ruusuvedet ja muut uutteet maistuvat saippuoilta ja eikö kukilla ole tosiaan enempää annettavaa kuin lähinnä koristearvo annoksissa. Turkin reissullani söin tuoreista ruusunterälehdistä tehtyä hilloketta ja mielenkiintoni heräsi kukkamakuja kohtaan. Sen jälkeen opintomatka ja itseoppiminen kukkien mauista alkoi, pitkäjänteinen työ ja kokeilunhalu yllätti itsenikin. Olin todella hämmästynyt miten kukat sisältävät niin paljon monimuotoisia ja herkullisia makuja ja kuinka vähän siitä tiedetään. Oma suosikkini on ehdottomasti Maitohorsma ja toivoisin, että kaikki suomalaiset tietäisivät miltä esim. Maitohorsmasta tehty juoma maistuu.” 

Wannakselta on aiemmin julkaistu ruokakirja ja lisäksi hän on toiminut myös MTV3:lla Huomenta Suomen yhtenä kokkina. 

Noora Qvick on monipuolinen valokuvaaja, joka on valokuvannut mm. häitä, kunnallisvaaliehdokkaita ja Suomen suurinta partioleiriä, Roihua 2016.