Arkisto: Villiruoka

Tiesitkö, että Maitohorsma on makumaailmoja kutkuttava herkku?

Maitohorsma

  Haluamme jatkaa kukkaishuumassa nostamalla parrasvaloihin lempikukkamme maitohorsman. Meillä on nyt ilo viedä teidät syvemmälle kukkien makumaailmaan esittelemällä maitohorsman yhdessä Kukkamakuja -kirjan kirjoittajan Tekla Wannaksen kesäisin reseptein.     Maitohorsman makumaailma   Tekla kuvaa maitohorsman kukintoja makumaailmaltaan erittäin monimuotoisina ja joissa on tunnistettavissa herkullista mesimarjaa, kukkaista makua, tummaa viinirypälettä, kirsikkaa, päärynää ja sitrusta. Hän kertoo, että…

Lempeän luonnollinen puhdistuskuuri

Syyspuhdistus – villikasveista uutta energiaa keholle ja mielelle

  Tuntuuko olosi joskus väsyneeltä ja arki uuvuttaa? Keho ja mieli kaipaavat aika ajoin puhdistuskuuria, joka voi tuoda uutta energiaa arjen askareisiin. Mitä me yrttinaiset teemme, kun olo ja mieli on väsynyt. Tukeudumme kansanperinteen neuvoihin ja suuntaamme lähiluontoon eheytymään sekä keräämään puhdistavia villikasveja keittiöömme.   Perinteisesti puhdistavana pidetyt villikasvit Puhdistamme mielemme luonnossa kävelemällä ja keräämällä…

Vinkkejä Suomen suven syötävien villikukkien käyttöön

Forest Foodyn vinkkejä luonnonkukkien käyttämiseen ja säilömiseen

  Blogissamme johdatamme sinua Suomen syötävien villikukkien käyttöön. Suomi täyttyy villikukkien loistosta keskikesän aikaan. Väriloisto ja huumaavaa tuoksu ympäröi metsässä, tienpientareilla, niemen notkoissa ja niityillä. Lue miten kaikin tavoin voit nauttia kukkaisloistosta.     Kukat ovat osa Suomen kaunista suvea. Luonnonkukkia käytetään kodin ja pihapiirin koristamiseen tai solmien kukkaseppele kaunistamaan asukokonaisuutta. Syötäviä villikukkia käytetään perinteisesti…

Uudenvuodenlupauksia, hyvinvointia ja villiruokaa

Uuden vuoden lupauksia, hyvinvointia ja villiruokaa

Uudenvuodenlupauksia, hyvinvointia ja villiruokaa Teitkö lupauksia uudelle vuodelle? Liittyykö uudenvuodenlupaukseesi hyvinvointi, terveellinen ruokavalio, ekologinen ja kestävä elämäntapa tai talous?       Hyvää uutta vuotta! Tammikuu on jo puolessa välissä ja päivä pitenee hurjaa vauhtia, on aika uusien unelmien ja kevään odotuksen. Me Forest Foodyssa odotamme innolla luonnon heräämistä ja villiruoan kasvukauden lähenemistä. Monelle vuodenvaihde…

Villiruoan perinnetieto elää muistoissa

Kukkivia villiruokamuistoja

Perinnetieto elää muistoissa Villiruoan käytön perinnetieto on meille opetettu kokemus sekä tieto luonnosta ja sen antimista. Jokaiselle luonnonantimelle löytyy tarinansa, lempinimensä ja käyttötarkoituksensa jo eri kulttuurien muinaisista ajoista lähtien. Useat luonnonantimet tarjoavat myös ravinnerikasta ravintoa. Tiesitkö, että Suomen kansallismaisemaan ja jokaisen suomalaisen elämään kuuluva koivu, tuo hyvyyttä, puhtautta, valkeutta. Suojaa antava koivu, on ollut ennen vanhaan…

Mennään metsään

Luontoretki

Villiruokaa luonnosta lautaselle Kävimme keväällä Hortoilu.fi -sivuston ylläpitäjien Jouko ja Raija Kivimetsän Luonnonkasveista lisäansioita -hortatuotekoulutuksen, joka syvensi tietoamme Suomen luonnon arvokkaista villivihanneksista ja –yrteistä sekä villiruoan tuotteistamisesta. Lähdimme kurssilta taskussa villikasvien poimijakortti ja mieli täynnä ideoita Forest Foodyn markkinapaikkaan. Palaan keväiseen blogikirjoitukseen, joka tarjoaa muistilistan tarvittavista varusteista villiruokaretkelle. Lue ja poimi muistilista itsellesi luontoretkeen valmistautumista varten.…

Suomen luonto täyttyy villiruoasta – oletko valmis?

villiyrttiretki

Kevään edetessä on hyvä tarkistaa ja kerätä varusteet satokauden villiruokaretkille. Me foodilaiset olemme pakanneet jo omat reppumme. Tässä kokoamamme lista asioista ja tavaroista, joita teidän kannattaa omiin reppuihinne pakata retkelle villiruokaa keräämään eli hortoilemaan. Luonto täyttyy villiyrttien versoista – Suomen lähisuperfoodeista Suomen luonto herää parhaillaan talviunilta ja metsä kutsuu retkeilemään. Nyt kevään edetessä on hyvä…